تاریخ: 12 Jul 2023
تعداد بازدید: 678

با حضور کارشناسان فضای سبز استان یزد؛ کشت گیاهان مثمر یا غیر مثمر در فضای سبز مورد بررسی قرار گرفت.

در نشستی که رئیس دانشگاه اردکان، جمعی از مسئولین شهرستان، اعضای هیأت علمی گروه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه‌های استان یزد، محققین و کارشناسان فضای سبز این استان حضور داشتند کاشت گیاهان مثمر یا غیر مثمر در فضای سبز به ویژه در اقلیم گرم و خشک کویری در دانشگاه اردکان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه اردکان، در این نشست دکتر مریم دهستانی به عنوان ارائه دهنده کرسی علمی-ترویجی با بیان اینکه کاشت گیاهان مثمر یا غیر مثمر در فضای سبز چالشی همیشگی در فضای سبز خصوصاً در مناطق خشک و کویری که با کمبود آب مواجه هستند، می‌باشد افزود در مناطق خشک که با کمبود آب مواجه هستند کشت گیاهان غیرمثمر در فضای سبز همیشه منتقدان زیادی داشته است. رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی و صنعتی دانشگاه اردکان افزود: در این ارتباط بسیاری معتقدند که با کمبود آبی که در این مناطق وجود دارد، اولویت کشت و کار باید به گیاهانی اختصاص یابد که تولید محصول می‌کنند. وی ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از کارشناسان فضای سبز معتقدند کاربرد گیاهان مثمر در فضای سبز مشکلات زیادی از جمله تشدید آفات و بیماری‌ها و افزایش هزینه‌های نگه‌داری را در بر خواهد داشت. وی با اشاره به این نکته که چالش مورد بحث تنها در کشور مطرح نبوده و در سایر کشورها نیز به آن پرداخته شده است به بیان نمونه‌های موفق از به کارگیری گیاهان مثمر در فضای سبز با نام Edible Landscape اشاره نمود. عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان افزود: این بستر در دنیای امروز کاربردهای فراوانی در فضای سبز پیدا کرده است. این پژوهشگر برتر استان یزد به سابقه دیرینه‌ی کاربرد گیاهان مثمر در فضای سبز در باغ‌های ایرانی اشاره نمود و باغ های تاریخی پهلوان پور و دولت آباد در استان یزد را از این دست برشمرد.
در این نشست، مسائل مختلف مرتبط با موضوع مورد نقد و بررسی قرار گرفت و موافقان و مخالفان و از جمله کارشناسان فضای سبز استان که تجربه سالها فعالیت در این حوزه را داشتند هرکدام نظریات و پیشنهادات خود را ارائه نمودند. در این راستا دکتر کاظم کمالی عضو هیأت علمی دانشگاه یزد، با بیان نظرات خود به طرح مشکلات کاشت گیاهان مثمر در فضای سبز پرداخت. همچنین دکتر حیدر مفتاحی‌زاده رئیس بنیاد ملی نخبگان استان یزد، با بیان تاریخچه دیرینه و تجربیات ۴۰ سال اخیر در این حوزه به بیان نکالتی در خصوص کاشت گیاهان مثمر پرداخت. دکتراحمد فتاحی اردکانی رئیس دانشگاه اردکان نیز ضمن تشکر از برگزارکنندگان این نشست، تداوم اجرای چنین برنامه‌‎هایی را خواستار شد. همچنین دکتر بهزاد کفاش معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه اردکان در ابتدای نشست هدف از برگزاری این‌گونه کرسی‌ها را گسترش آزاداندیشی و توسعه فضای نقد و مناظره در سطح دانشگاه‌ها دانست. وی با بیان برخی نکات درخصوص کرسی‌های ترویجی از اعضای هیأت علمی دعوت نمود تا به منظور تقویت نشاط علمی پیشنهادات خود را به منظور برگزاری هرچه بهتر این کرسی‌ها اعلام نمایند. دکترکفاش از کرسی‌های ترویجی به عنوان بستری برای انجام رسالت اجتماعی دانشگاه در راستای ایفای نقش خود به عنوان بازوی مشورتی برای ارگان‌های شهرستان یاد نمود.
 
گفتنی است این نشست در راستای مجوز دانشگاه اردکان در خصوص برگزاری کرسی‌های ترویجی با همکاری معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه اردکان و بنیاد ملی نخبگان یزد، به صورت ترکیبی حضوری و مجازی برگزار گردید.